preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Knjižnični e-katalog

Popis udžbenika

Korisni linkovi

 

Državna matura

 

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja

 

Postani student

 

Portal za škole

 

eLektire

 

Hrvatska enciklopedija

 

Najbolje kaj Zagorje nudi na jednom mjestu

 

How stuff works

 

Wikipedia

 

Vijesti

Europski dan jezika

U našoj je školi i ove godine, na dan 26.rujna, po treći put zaredom u organizaciji Aktiva društvene grupe predmeta obilježen EDJ. Tim obilježavanjem htjelo se učenicima i zainteresiranim  nastavnicima približiti fenomen jezika, stranog i materinskog i to ne samo kao sredstva sporazumijevanja, već i kao načina zabave i druženja. Europska raznolikost je uvijek popratni kontekst ovakvih aktivnosti.


Tako su osmišljena četiri interaktivna sadržaja, odlično prihvaćena od strane učenika:

  • „12 književnih djela“ -  kahoot- kviz pogađanja naslova književnih djela, a uz pomoć imena naslova na izvornom jeziku i četiriju fotografija, koje asociraju na sadržaj djela (realizacija: Maja Zagorec);
  • „Pogodi sastojke!“ – učenicima se dao na kušanje kolač sa zadatkom pogađanja i zapisivanja prepoznatih sastojaka na bilo kojem od stranih jezika (realizacija: Viola Karajić);
  • EU-putovnica – svaki tim dobija knjižicu sa različitim zadacima. Trebalo je npr. na „slijepoj“ karti Europe prepoznati rjeđe spominjane zemlje članice EU, zatim obojati njihove zastave i na kraju ih povezati sa nazivima specifičnih jela (realizacija: Jasminka Presečki);
  • Board Game – pomoću figurica i kockice igrači  se kreću od starta prema cilju, odgovarajući na jednostavna pitanja na njemačkom jeziku (realizacija: Jasminka Presečki).

Na projektnom platnu učionice popularno zvane „velika četvorka“ zabavila nas je snimka skeča učenika 2.a i 2.b razreda, iz koje se moglo naučiti kako se na različitim stranim jezicima poziva djevoku na piće, ali i kako uspjeh tog pothvata (nažalost!) ne ovisi o ovladanosti stranim jezikom (realizacija: Viola Karajić, Dijana Gregorić).

Aktualnosti školske svakodnevnice prikazane su na duhovit način dvjema foto-pričama, od kojih jedna tematizira „muke“ satničara i njegov „samoprijegor“ u izradi rasporeda sati, ne bi li zadovoljio očekivanja svojih kolega ili barem onih najupornijih, a u drugoj se autorica našalila na račun naših „strojara“ i njihove „ležernosti u radu“ (realizacija: Jasminka Presečki).

U trajanju od četiri školska sata u učionici su se izmijenjivali razredi :1.a, 1.c, 1.d, 2.a, 2.c, 2.d, 3.b, 3.e, 4.a.

Za tehničku podršku, kao i u svakoj sličnoj prilici zahvaljujemo velikodušnosti kolege Maria Varge, a za izvrsnu animaciju učenika, bez koje bi sve zamisli ostale samo slovo na papiru moramo zahvaliti kolegicama Sandri Banović, Violi Karajić, Maji Zagorec, Nikolini Ozimec, Jasminki Presečki, Mariji Brkić, Ivi Vranješ, Ines Lisak i Sanji Oreški.

 

Pristup linku za Foto priče:

https://issuu.com/sskonjscina.knjiznica/docs/foto_pri_aPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Jasminka Presečki   datum: 27. 9. 2019.

Logo škole


Korisni linkovi

 

 


Promotivni video


Tražilica

Kalendar
« Veljača 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 5. 2012.

Ukupno: 1151998
Ovaj mjesec: 1434

Oglasna ploča
preskoči na navigaciju