preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Knjižnični e-katalog

Popis udžbenika

Korisni linkovi

 

Državna matura

 

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja

 

Postani student

 

Portal za škole

 

eLektire

 

Hrvatska enciklopedija

 

Najbolje kaj Zagorje nudi na jednom mjestu

 

How stuff works

 

Wikipedia

 

Rad škole u uvjetima Covid-19

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Ovdje ćete naći sve relevantne informacije o načinu organiziranja rada SŠ Konjščina u uvjetima epidemije koronavirusa.

U SŠ Konjščina provodi se projekt energetske obnove te vas molimo za razumijevanje što će biti malih odstupanja od plana organizacije rada škole u COVID-19 uvjetima. Ta odstupanja neće utjecati na zaštitu zdravlja učenika i kvalitetu nastave.

Za provedbu nastave u školskog godini 2020./2021. SŠ Konjščina planirala je Model A – nastava u školi.

16.10.2020. promijenila se epidemiološka situacija u školi. Prema preporuci epidemiološkog tima HZJZ KZŽ učenicima 2.A razreda određena je mjera samoizolacije do 23.10.2020. pa se nastava u školi provodi kao kombinacija modela A i C - kombinacija nastave u učionici i online nastave. Online nastavu u realnom vremenu prema utvrđenom rasporedu provodit ćemo sa učenicima i razredima kojima epidemiološki tim HZJZ KZŽ odredi mjeru samoizolacije. Za sve ostale učenike škole vrijede niže navedene mjere.

SŠ Konjščina radit će jednoj, jutarnjoj smjeni jer možemo osigurati prostorne uvjete s obzirom na broj učenika i propisane epidemiološke mjere. Prilikom ulaska u školu usmjeravali bismo učenike prema učionici u kojoj će boraviti cijeli dan uz obavezu nošenja maske, prolaska kroz dez-barijeru i dezinfekciju ruku.

Ulazna vrata bismo zaključali i u školu puštali strane osobe samo u slučaju najave. Izlazak učenika iz škole kontrolirali bismo i bio bi samo u svrhu nabave hrane ili za potrebe nastave.

Svu nastavu održavali bismo f2f, osim nastave etike gdje bi se trebali spajati učenici iz više razrednih odjela. Tu nastavu održavali bismo online.

Ukinuli bismo školsko zvonce te izradili raspored odmora i vrijeme nabave hrane za svaki razred u drugo vrijeme tako da se ne susreću u zajedničkim prostorijama. Organizirali bismo regulaciju kretanja po hodnicima škole samo u jednom smjeru tako da nema mimoilaženja, postavili oznake za propisani razmak i za ograničavanje broja osoba u zajedničkim prostorijama.

Nastavu ćemo organizirati tako da svaki razredni odjel boravi u jednoj učionici i da prelazak u drugu učionicu ili radionicu bude samo u najnužnijim situacijama (zbog provedbe praktičnih vježbi). Učenike tog razrednog odjela zadužili bismo za otvaranje prozora i održavanje higijene u učionici za što bi im osigurali dezinfekcijska sredstva. Nabavili bismo koševe za otpatke s poklopcem u svaku učionicu. Učenicima bismo dozvolili konzumaciju hrane u istoj učionici, a nabavku hrane će vršiti prema narudžbama i posebno izrađenom rasporedu da se ne miješaju razredi u blagovaonici.

Raspored ćemo izraditi tako da se nastava izvodi u dvosatu, trosatu ili četverosatu a praktičnu nastavu u radionici jedan dan imat će samo jedan razred. Učenike ćemo upućivati na PN izvan škole, ali će se učenici i poslodavci morati pridržavati preporuka za tu specifičnu djelatnost.

Djelatnici i učenici škole obavezno će nositi maske i/ili vizire u zajedničkim prostorima (hodnici, WC, blagovaona…) jer nije moguće na svim mjestima u školi omogućiti razmak 2m. Maske/vizire u učionicama na nastavi nositi će nastavnici i učenici.

U svakoj učionici koja nema tekuću vodu bit će postavljen dezinficijens za ruke. Učenici će moći prati ruke tekućom vodom i sapunom u prostorima WC-a i u blagovaonici u prizemlju.

Razdvojit ćemo nastavu engleskog i njemačkog jezika tako da ne miješamo učenike više razreda.

Nastavu etike provodit ćemo online jer su to manje grupe sačinjene od učenika iz više razreda.

Nastavu tjelesne i zdravstvene kulture održavali bismo koliko god je moguće na otvorenom. U slučaju lošeg vremena prostor dvorane dovoljno je velik da se održi propisani razmak, a nastavnici neće izvoditi sportove koji predstavljaju rizik u širenju zaraze. Prije upotrebe određenog rekvizita učenici će ga sami dezinficirati. Dezinfekcijska sredstva bit će dostupna na licu mjesta.

Definirali bismo prostoriju za izolaciju djelatnika i/ili učenika kojima se znakovi bolesti jave tijekom boravka u ustanovi. Djelatnika ćemo odmah uputiti da napusti ustanovu, a učeniku pozvati roditelje/staratelje.

Na ključnim mjestima po školi postavili bismo postere i materijale za edukaciju učenika i djelatnika o higijenskim protokolima u ponašanju za vrijeme pandemije.

Upozorit ćemo učenike i djelatnike da ne dolaze u školu ukoliko

- imaju simptome zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje)

- imaju izrečenu mjeru samoizolacije

- imaju saznanja da su zaraženi s COVID-19.

Dokumenti koji definiraju protokole ponašanja u SŠ Konjščina za vrijeme epidemije COVID-19:

ODLUKA O ORGANIZACIJI RADA SŠ KONJŠČINA OD 16.10.2020.

ORGANIZACIJA RADA SŠ KONJŠČINA

PROTOKOL PONAŠANJA UČENIKA ZA VRIJEME EPIDEMIJE COVID-19

PROTOKOL PONAŠANJA DJELATNIKA ZA VRIJEME EPIDEMIJE COVID-19

PROTOKOL PONAŠANJA RODITELJA ZA VRIJEME EPIDEMIJE COVID-19

RASPORED ZVONA I NABAVE HRANE

RASPORED DEŽURSTVA NASTAVNIKA

RASPORED RAZREDA PO UČIONICAMA

Logo škole


Korisni linkovi

 

 


Promotivni video


TražilicaKalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 5. 2012.

Ukupno: 1185452
Ovaj mjesec: 3494

Oglasna ploča
preskoči na navigaciju